Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ζητήθηκε η συνεργασία του ΣΕΕΗΤ ο οποίος και θα υποβάλλει σχετικές προτάσεις

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Θα τεθεί οριστικό τέλος στην ασάφεια και την παραπληροφόρηση
Αθήνα 13 Μαϊου 2013.  Τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) ζήτησε η Διυπουργική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, προκειμένου να τεθεί τέλος στην ασάφεια και την παραπληροφόρηση γύρω από τον εναλλακτικό αυτό τρόπο καπνίσματος.

Ο ΣΕΕΗΤ έχοντας επανειλημμένα προτείνει καθορισμό προϋποθέσεων και διαδικασίες ελέγχου, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την κινητικότητα αυτή που επιδεικνύει η πολιτεία, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει εμπεριστατωμένο σχέδιο προτάσεων, προκειμένου επιτέλους να θεσπιστούν κανόνες για την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως επίσης και για τις αναγκαίες υποδομές για τον εργαστηριακό έλεγχο των συστατικών του. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος σε σχετική του δήλωση υπογραμμίζει:  «Προσερχόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση στον διάλογο για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα βάλουν τέρμα στην ασάφεια που επικρατεί γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γιατί δεν μπορεί να διακυβεύεται επί μακρόν η λειτουργία δεκάδων εταιρειών και η δουλειά  εκαντοντάδων εργαζομένων σ’ αυτές», επισημαίνοντας συγχρόνως πως « το υπάρχον νομοθετικό κενό αφήνει περιθώρια σε ‘’αλεξιπτωτιστές’’ του χώρου να διακινούν χωρίς κανένα έλεγχο ηλεκτρονικά τσιγάρα, που ίσως δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά standards διασφάλισης του καταναλωτή που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία». 

«Στο πλαίσιο αυτό», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, «η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα συνεργαστούμε δημιουργικά προς την κατεύθυνση εύρεσης της καταλληλότερης λύσης που θα δημιουργήσει επιτέλους ένα ‘’καθεστώς’’ κανόνων και προϋποθέσεων διάθεσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου 
».